Tarieven

Betaalbaar en optimaal

Wij staan voor het principe dat ‘het recht’ toegankelijk dient te zijn voor iedereen, ook voor degene met een kleine portemonnee. Wij streven naar betaalbare en optimale rechtsbijstand. Wij staan u graag bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand, tegen een schappelijk uurtarief of een vooraf afgesproken totaalprijs. 

Wilt u uw probleem snel juridisch inhoudelijk laten doorlichten door ons, dan kunt u bij ons terecht voor een eerste adviesgesprek. Het eerste gesprek is oriënterend, wij nemen de kosten voor onze rekening zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Tijdens dit gesprek wordt beoordeeld of uw probleem een juridisch probleem is waar een advocaat u bij kan helpen.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (Pro deo)

Burgers met een laag inkomen staan wij bij op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel ‘het toevoegingstelsel’ oftewel pro deo genoemd. De advocaat zal bij het oriënterende  gesprek samen met u beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt. Indien dit het geval is zullen wij de aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand voor u regelen. De vraag of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand en, zo ja, wat de hoogte van uw eigen bijdrage zal zijn hangt af van de hoogte van uw inkomen en vermogen. Informatie over gefinancierde rechtsbijstand kunt u vinden op www.rvr.org.

Heeft u een bijstandsuitkering, een minimuminkomen of bent u gedetineerd dan komt u eigenlijk altijd voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking en hoeft u in de meeste gevallen ook geen eigen bijdrage te betalen. U heeft dan recht op kosteloze rechtsbijstand van een advocaat. 

Betalend

Er zijn afhankelijk van de aard en de spoedeisendheid van de zaak verschillende prijsafspraken mogelijk. Indien de zaak zich daarvoor leent, bestaat de mogelijkheid om u bij te staan op basis van een vaste prijs. Op voorhand krijgt u dan absolute zekerheid over de kosten van de zaak. Dit is in de meeste gevallen ook voordeliger dan op basis van een uurtarief. Hierin onderscheiden wij ons van veel andere advocatenkantoren, die deze mogelijkheid niet bieden. 

Anders staan wij u bij tegen een zeer scherp uurtarief. Bij iedere opdracht wordt vooraf het geldende tarief besproken en krijgt u een inschatting van de kosten. De hoogte van het uurtarief hangt af van onder meer de complexiteit, de spoedeisendheid en het belang van de zaak. Welk uurtarief bij u van toepassing is wordt vooraf overeengekomen. In tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren brengen wij geen kantoorkosten in rekening.

✓ Kwaliteit

✓ Betrokkenheid

✓ Snelheid

✓ Betaalbaarheid